Šungit

Šungit

Nalazište: Jedino nalazište na svijetu je u Kareliji – Rusija.

Boja: Crna, liči na ugljen

Osnovni podaci: Jedinstven mineral u svijetu star oko 2 mlrd godina, otkriven 1992., koji sadrži prirodne fulerene, novootkrivenu alotropsku modifikaciju ugljika C (Nobelova nagrada za kemiju 1996.). Fulereni su otkriveni još jedino u svemiru u prašini zvijezde udaljene 6.500 svjetlosnih godina.
Znanstvenici koji su istraživali šungit proglasili su ga za čudotvoran mineral i lijek 21. stoljeća.
Šungit sadrži:
Ugljik, 20-95%
Silicij, 5-60%
Aluminij, do 4%
Željezo, do 3,5%
Magnezij, do 3,5%
Kalij, do 12%
Sumpor, do 1,2%, i još mnogo mikro i makroelemenata.

Ostali podaci: Svojstva su mu izuzetna. Uništava i apsorbira sve tvari koje su štetne živim bićima a sve korisno regenerira i koncentrira. Stoga ga se koristi kao pomoć u borbi s raznim bolestima.

Zanimljivosti: Poznato je da su ga ruski časnici i vojnici nosili sa sobom te im je pomagao preživljavati upravo pročišćavanjem prljave i zagađene vode.

Alternativa (nema znanstvenih dokaza): Šungit se može upotrebljavati na razne načine i u raznim oblicima kao pomoć u iscjeljivanju čovjeka i prostora u kojem obitavamo.

-Šungitna voda je molekularno koloidna otopina hidratiziranih fulerena. Ta je voda očišćena od svih štetnih tvari, pesticida, bakterija, parazita itd.
U staklenu posudu ulije se 1 lira vode i 75 – 100 gr šungita (sitnije frakcije ispod 1 cm) i za 24 sata je spremna za upotrebu (za piće, za ispiranje usta, grla, kose, tijela, za obloge….). Vodu odlijemo i na šungit nalijemo novu vodu. Dovoljno je dnevno popiti 1-3 čaše ove vode već prema tome za što nam je potrebna. Navedena količina šungita za pripremu ljekovite vode traje 3 mjeseca.
-Šungitna piramida i kugla je sigurna zaštita od geopatogenog i elektromagnetskog zračenja. Osim što iscjeljuje prostor, njeno energetsko polje djeluje i na naš organizam. Dobro ih je postaviti tamo gdje najviše boravimo (uz krevet, na radni stol i slično). Kod piramide treba paziti da je postavljena u ispravan položaj. Stranica baze piramide mora biti okomita na pravac sjever – jug.
-Privjesci: Nošenjem privjeska šungita nakon 10 dana u potpunosti se normalizira poremećeno bioenergetsko polje.

MineralExpo | International fairs of precious and semi-precious stones
©2014