16. MEĐUNARODNI SAJAM DRAGOG I POLUDRAGOG KAMENJA
MINERAL EXPO - ZAGREB 

16. Međunarodni sajam MINERAL EXPO u Zagrebu održat će se 17. i 18. svibnja, u Domu sportova,
u subotu i nedjelju, od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Za djecu do 14 godina i organiziranim posjetima učenika, ulaz je besplatan.

 Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje izlagača iz zemlje i inozemstva (Hrvatska, Slovenija, BiH, Kosovo, Češka, Slovačka, Njemačka, Poljska, Indija, Australija) .

Po posebno povoljnim cijenama izlagači će ponuditi neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Najveća je ponuda nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što će privući kao i svih dosadašnjih godina, velik broj zainteresiranih posjetitelja. Za zahtjevnije kupce tu će biti i unikatnog, ručno izrađenog nakita.
Posebno treba istaknuti nakit od baltičkog jantara iz Poljske, izrađen u srebru, velike ljepote i vrijednosti, a po vrlo povoljnoj cijeni.
Od dragog kamenja u ponudi će biti brušeni rubini, safiri, smaragdi, turmalini, topazi te opali iz Australije i Etiopije.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala biti će mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta biti će također u ponudi Sajma.

Posjetitelji Sajma mogu vidjeti i više toga saznati o vrijednoj zbirci opala iz Australije i Etiopije koja broji nekoliko stotina komada, te se na licu mjesta upoznati i sa tehnikama brušenja koja uveliko utječe na njihovu cijenu.

Za grupne posjete učenika osigurano je stručno vodstvo .

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imati će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta , te odabrati iz velike ponude zanimljive stručne i popularne literature.

Tradicionalna je i zanimljiva izložba koja se postavlja svake godine u suradnji sa geološkim i speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.

Posebno obavještavamo naše zainteresirane posjetitelje da konačno mogu na našem Sajmu koristiti uslugu verificiranog gemologa , te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.

ZAGREB 2012

ZAGREB 2011
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
 
back
home
 
 
back
home